Artivist.nu

Artivist.nu är en plattform för ideella och professionella krafter inom kultur, dialog och pedagogik. För fred och mänskliga rättigheter i vardagen. Man vill skapa synergier mellan pedagoger, konstnärer, aktivister och inspiratörer för att nå fler och göra större avtryck med sina respektive hjärtefrågor.

Plattformens kunder är skolor, företag och organisationer som vill använda sig av kraften från kultur, pedagogik och dialog i sina förändringsprocesser. Man kan ordna aktiviteter för nyanlända, starta ett kulturprojekt för ungdomar i en utsatt stadsdel eller köra workshops i civilkurage på företag.

Artivist uttryck hamnar i kontrasten mellan svart och vitt. Allt är inte svart och vitt i samhället utan det är i dess gränsland som Artivist jobbar. 

Logotypen är en blandning mellan det klassiska “peace”-märket och anarakist-A. För att tydliggöra att fred är syftet och att det är gräsrötterna som ska göra det.

Fasonera har även formgivit den inspirationsbok som Artivist tagit fram – “Artivism konsten att göra fred”. Snygga bilder, inspirerande texter och ett kompakt format fullmatad med handfasta tips och fakta.

Läs mer om Artivist.nu